DE OMGEVING (klik op foto voor meer)

Villa Verde ligt slechts op 800 m van de pittoreske baaitjes en strand van Boulouris en op ongeveer 3 km van de mooie brede stranden van St. Raphael, met eveneens een lange wandeldijk en mooie jachthaven Santa Lucia.
Enkele tips voor bezienswaardigheden, alles te doen in één dag- of halve dag trip :
- In de onmiddellijke nabijheid, het oude centrum van St. Raphael met zijn dagelijks typische marktjes. In Fréjus de oude uitkijktoren en zijn romeinse arena.
- Mondaine badsteden zoals Cannes, Antibes, Port Grimaud en St. Maxime liggen in een straal van 35 km. Monaco, "the home of the rich and famous" op 90 km.
- Naar het flamboyante St. Tropez is er vanuit St. Raphael een dagelijkse boot-pendel met verschillende afvaarten (35 km)
- In het hinterland de Provençaalse dorpjes, St. Paul de Vence (Maeght Foundation),Valluris (Picasso), Fayence, Seillans (begraafplaats Fred de Bruyne) en meer ....
Ook aan natuurschoon ontbreekt het in de omgeving niet, zoals de Corniche d'Or, één van de mooiste wegen van de azurenkust start in Boulouris.
Het massief des Maures is een zeer bosrijk gebergte dat begint in Fréjus en leidt naar pittoreske dorpjes.
De Gorges du Verdon, de grootste canyon van Europa met onder meer zijn Lac St. Croix en dorpjes zoals Castellane
De sportievelingen komen ook aan hun trekken, er is op 5 min van Villa Verde een olympisch zwembad en meerdere tennisvelden met zicht op zee. Het massif de l'Esterel is een droomdecor voor de mountainbiker en golfen kan op verschillende terreinen binnen een straal van 30 km